: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/lasisos-sriuba.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
6-8 juodųjų pipirų grūdelių
✓
petražolių, krapų
Gaminame.
Lašišos sriubaLašišos galvas nuplauname, dedame į puodą, užpilame 3 l vandens, suberiame pipirus, druską, sudedame lauro lapus ir užverdame. Užvirus, verdame ant silpnos ugnies apie 30-40 min. Lašišos galvas išimame, atvėsiname, išrenkame mėsą, sultinį perkošiame. Morką stambiai sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir viską pakepiname svieste. Bulves supjaustome kubeliais. Į sultinį sudedame daržoves ir verdame apie 10 min., likus kelioms minutėms sudedame lašišos gabaliukus. Lašišos sriubą pabarstome smulkintomis petražolėmis, krapais, įdedame citrinos griežinėlį. Į lašišos sriubą galima įtarkuoti muskato riešuto, įberti džiovinto mairūno.
Lašišos sriuba paruošta. Skanaus.