Mums reikės:
✓
500 g nedidelių pievagrybių
✓
1 skiltelės česnako
✓
5 stiklinių sultinio
✓
2 valg. šaukštų sviesto
✓
1 valg. šaukšto vyšnių likerio
Gaminame.
Pievagrybių sriubaPievagrybius švariai nuplauname ir perpjauname į keturias dalis (keletą pasiliekame papuošimui). Česnaką, svogūnus supjaustome smulkiais gabaliukais. Pievagrybius, svogūnus, česnaką keletą minučių apkepiname svieste. Sultinį užverdame, sudedame pievagrybius ir paverdame apie 30 min., įpilame vyšnių likerio, nuimame nuo ugnies ir paliekame 20-30 min. pastovėti.
Likusius pievagrybius supjaustome į kelias dalis, dedame į sriubą, įberiame druskos, pipirų ir dar keletą minučių pakaitiname. Pievagrybių sriuba pabarstoma smulkintais krapais ir patiekiama į stalą.
Pievagrybių sriuba paruošta. Gero apetito.