Mums reikės:
✓
300 g lašišos ar upėtakio filė
✓
500 ml grietinėlės (10-20%)
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
žalumynų (krapų, petražolių)
Gaminame.
Lašišos sriuba su grietinėleSvogūną nulupame, smulkiai supjaustome, morką nuvalome ir sutarkuojame. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Lašišos filė supjaustome kubeliais. Nuo pomidorų aštriu smailiu peiliu nulupame odelę ir supjaustome kubeliais (tai padaryti bus lengviau, jei kelioms sekundėms pomidorus panardinsime į karštą vandenį ir perliesime šaltu vandeniu). Į keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname svogūnus ir morkas. Baigiant, sudedame pomidorų gabaliukus ir dar pora minučių pakepiname. Į puodą įpilame 1-1,5 l vandens, užviriname, įberiame druskos, sudedame pakepintas daržoves, bulves ir paverdame 5-7 min. Toliau suberiame lašišos gabaliukus, supilame grietinėlę ir verdame 3-5 min., kol bulvės išverda. Jei reikia įberiame druskos, pipirų. Patiekiant,
lašišos sriuba su grietinėle gausiai apibarstoma smulkintais žalumynais. Skanaus.