Mums reikės:
✓
4 vid. dydžio bulvių
✓
2,5 l vandens arba sultinio
Gaminame.
Voveraičių sriubaVoveraitės švariai nuplaunamos, supjaustomos ir 5-7 min. paverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nuo voveraičių nupilamas, užpilama sultiniu arba švariu vandeniu ir ant vidutinės ugnies paverdama apie 10 min.
Jei reikia įberiama druskos. Morka nuvaloma, stambiai sutarkuojama, svogūnas susmulkinamas ir viskas apkepinama aliejuje. Bulvės nulupamos, supjaustomos kubeliais, sudedamos į puodą ir paverdamos apie 5-7 min. Sudedamos pakepintos morkos su svogūnais, lauro lapas ir paverdama dar kelias minutes.
Voveraičių sriuba pabarstoma smulkintomis petražolėmis ir patiekiama. Voveraičių sriubą galima pagardinti grietine. Skanaus.