Į puodą įpilami 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiami svogūnai, paprikos kubeliai ir pakepinama 3-5 min.
Žuvies filė supjaustoma nedideliais gabaliukais, pabarstoma druska pipirais ir apkepinama 2-3 min. kartu su svogūnais ir paprika. Supilami konservuoti pomidorai (kartu su sultimis), supilamas sultinys ir pakaitinama iki užvirimo. Užvirus, sumažinama ugnis ir verdama 15-20 min.
Į keptuvę įpilami 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, suberiamas susmulkintas česnakas ir pakepinama 1 min. Sudedamos midijos ir ant vidutinės ugnies pakepinama 2 min. Supilamas vynas ir užvirinama.
Viskas supilama į puodą, kur verda sriuba, pagardinama druska, pipirais ir paverdama 2-3 min. Ispaniška pomidorų sriuba su midijomis pabarstoma susmulkintomis petražolėmis ir patiekiama. Skanaus.