Mums reikės:
✓
300 g pievagrybių
✓
400-500 ml grietinėlės 13%
Gaminame.
Trinta pievagrybių sriubaNuvalytos bulvės supjautomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, bulvės sugrūdamos (pagaminama bulvių piurė). Svogūnai nulupami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami aliejuje. Sudedami nuplauti, juostelėmis supjaustyti pievagrybiai ir pakepinami kartu su svogūnais, kol visas skystis išgaruoja. Pabarstoma druska, pipirais. Pievagrybiai ir svogūnai sudedami į blenderį ir sutrinami. Gauta masė sumaišoma su bulvių piure, supilama grietinėlė, gerai išmaišoma ir pakaitinama iki užvirimo. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais.
Trinta pievagrybių sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai
nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.