Mums reikės:
✓
500 ml žuvies sultinio
✓
125 ml grietinėlės
✓
500 g išlukštentų krevečių
✓
125 ml balto sauso vyno
✓
1 arb. šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
✓
druskos, šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Migdolų sriuba su krevetėmisMigdolus nuplikome verdančiu vandeniu, kad lengviau nusiluptų luobelė. Nulupus migdolų luobeles, riešutus sutriname blenderiu arba sumalame. Svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome ir apkepiname iki auksinės spalvos. Suberiame migdolus, gerai išmaišome, įpilame vyno ir pakaitiname 5 min. Sultinį užverdame, sudedame migdolus su svogūnais, supilame verdantį vandenį ir paverdame 30 min. ant silpnos ugnies. Supilame grietinėlę, prieskonius ir dar paverdame apie 10 min. Vėliau suberiame krevetes ir paverdame 3 min. Patiekiant gausiai pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Migdolų sriuba su krevetėmis paruošta. Gero apetito.