Sūrio sriuba su kelmučiais

surio sriuba su kelmuciais
Mums reikės:
400 g kelmučių
400 g vištienos faršo
2-3 vid. dydžio bulvių
1 svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
400 g lydyto sūrio
100 ml balto sauso vyno
2 lauro lapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
malto muskato riešuto pagal skonį
petražolių
Gaminame. Sūrio sriuba su kelmučiais
Kelmučiai užpilami 1,5-2 l vandens, užvirus nugraibomos putos ir ant nestiprios ugnies verdama 30-40 min. Svogūnas nulupamas ir supjaustomas kubeliais. Česnakas susmulkinamas. Morka nuvaloma ir supjaustoma šiaudeliais. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedamos daržovės ir lengvai apkepinamos. Sutrupinamas vištienos faršas ir kartu su daržovėmis pakepinama kelias minutes. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos pailgais gabaliukais. Bulvės sudedamos į puodą ir verdamos su kelmučiais 10-12 min. Sudedamos apkepintos daržovės, palaipsniui, po šaukštą sudedamas visas tepamas sūris, kad jis ištirptų. Supilamas sausas vynas ir užvirinama. Sumažinama ugnis iki minimumo, įdedami lauro lapai, įberiama druskos, pipirų, muskatinio riešuto. Uždengiama ir verdama ant silpnos ugnies 5-7 min. Išvirusi sūrio sriuba su kelmučiais paliekama kelias minutes pastovėti. Sūrio sriuba su kelmučiais pabarstoma susmulkintomis petražolėmis ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas