Mums reikės:
✓
1 lašišos stuburo (likusio nupjovus filė)
✓
200 g lašišos filė
✓
0,5 žiedinio kopūsto
✓
krapų, petražolių
Gaminame.
Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais.Lašiša nuplaunama, sudedama į puodą, įpilama apie 2 l vandens, įberiama druskos, įberiami keli pipirų žirneliai, sudedami lauro lapai ir užvirinama. Užvirus, verdama ant silpnos ugnies apie 30-40 min. Lašiša išimama, sultinys perkošiamas. Stambiai sutarkuotos morkos ir smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinami sviesto - aliejaus mišinyje. Sudedama šiaudeliais ar nedideliais kubeliais supjaustyta paprika ir dar pakepinama pora minučių. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Žiedinis kopūstas išskaidomas nedideliais žiedynais.
Į žuvies sultinį sudedamos bulvės, žiediniai kopūstai, pakepintos morkos, paprikos, svogūnai ir paverdama 10 min. Sudedami lašišos gabaliukai ir dar paverdama 8-10 min. Jei reikia įberiama druskos. Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais pabarstoma susmulkintais krapais, petražolėmis ir patiekiama. Skanaus.