Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais

lasisos sriuba su ziediniais kopustais
Mums reikės:
1 lašišos stuburo (likusio nupjovus filė)
200 g lašišos filė
0,5 žiedinio kopūsto
2 morkų
1 svogūno
4-5 bulvių
1 paprikos
2 lauro lapų
druskos, pipirų
krapų, petražolių
Gaminame. Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais.
Lašiša nuplaunama, sudedama į puodą, įpilama apie 2 l vandens, įberiama druskos, įberiami keli pipirų žirneliai, sudedami lauro lapai ir užvirinama. Užvirus, verdama ant silpnos ugnies apie 30-40 min. Lašiša išimama, sultinys perkošiamas. Stambiai sutarkuotos morkos ir smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinami sviesto - aliejaus mišinyje. Sudedama šiaudeliais ar nedideliais kubeliais supjaustyta paprika ir dar pakepinama pora minučių. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Žiedinis kopūstas išskaidomas nedideliais žiedynais.

Į žuvies sultinį sudedamos bulvės, žiediniai kopūstai, pakepintos morkos, paprikos, svogūnai ir paverdama 10 min. Sudedami lašišos gabaliukai ir dar paverdama 8-10 min. Jei reikia įberiama druskos. Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais pabarstoma susmulkintais krapais, petražolėmis ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas