Mums reikės:
✓
400 g pievagrybių
✓
1 morkos, svogūno
Frikadelėms:
✓
200 g kiaulienos faršo
✓
25 g sūdytų išlukštentų pistacijų
✓
2 skiltelių česnako
✓
aliejaus, druskos, pipirų, petražolių
Gaminame.
Grybų sriuba su frikadelėmisPistacijas, česnaką, petražoles susmulkiname ir sumaišome su faršu. Į faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, išmaišome ir padedame 10 min. į šaldytųvą.
Pievagrybius švariai nuplauname, supjaustome juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais, morką, bulves – šiaudeliais. Iš faršo suformuojame nedideles frikadeles ir apkepiname aliejuje.
Apkepintas frikadeles sudedame į dubenį.
Tame pačiame aliejuje, kur kepė frikadelės, pakepiname svogūną, morkas apie 6 min, vėliau suberiame pievagrybius ir pakepiname dar 5 min.
Į puodą įpilame 1,5 l vandens, užverdame, sudedame pakepintas daržoves, supjaustytas bulves, pasūdome, papipiriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies verdame 10-15 min., kol bulvės beveik išverda. Tada sudedame frikadeles ir dar 3-5 min. paverdame. Patiekiant grybų sriubą su frikadelėmis pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaus.