Grybų sriuba su frikadelėmis

grybu sriuba su frikadelemis
Mums reikės:
400 g pievagrybių
2 - 3 bulvių
1 morkos, svogūno
svogūno laiškų
druskos, pipirų
Frikadelėms:
200 g kiaulienos faršo
25 g sūdytų išlukštentų pistacijų
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
aliejaus, druskos, pipirų, petražolių
Gaminame. Grybų sriuba su frikadelėmis
Pistacijas, česnaką, petražoles susmulkiname ir sumaišome su faršu. Į faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, išmaišome ir padedame 10 min. į šaldytųvą.grybu sriuba su frikadelemis 1
Pievagrybius švariai nuplauname, supjaustome juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais, morką, bulves – šiaudeliais. Iš faršo suformuojame nedideles frikadeles ir apkepiname aliejuje.grybu sriuba su frikadelemis 2
Apkepintas frikadeles sudedame į dubenį.
Tame pačiame aliejuje, kur kepė frikadelės, pakepiname svogūną, morkas apie 6 min, vėliau suberiame pievagrybius ir pakepiname dar 5 min.grybu sriuba su frikadelemis 3
Į puodą įpilame 1,5 l vandens, užverdame, sudedame pakepintas daržoves, supjaustytas bulves, pasūdome, papipiriname, uždengiame ir ant silpnos ugnies verdame 10-15 min., kol bulvės beveik išverda. Tada sudedame frikadeles ir dar 3-5 min. paverdame. Patiekiant grybų sriubą su frikadelėmis pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas