Mums reikės:
✓
400 g kons. kukurūzų
✓
3 saliero stiebelių
✓
2 nedidelių svogūnų
✓
60 ml citrinos sulčių
✓
10 saliero šakelių
✓
1 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
✓
2 valg. š. susmulkintų petražolių, druskos
Gaminame.
Tiršta vištienos sriuba su kukurūzaisVištiena supjaustoma gabaliukais, sudedama į puodą ir užpilama 2,5 l šalto vandens. Užvirinama, nugraibomos putos, sudedami saliero stiebai, svogūnų ketvirčiai, nuvalytos, per pusę perpjautos morkos, nepjaustytos bulvės (apie 500 g), saliero šakelės, lauro lapai, pipirai ir druska. Verdama ant vidutinės ugnies apie 40-45 min., kol pilnai išverda vištiena ir bulvės. Vištiena išimama į vieną dubenį, o bulvės - į kitą. Sultinys perkošiamas. Vištiena nuimama nuo kaulo ir supjaustoma gabaliukais. Bulvės sutrinamos į piurė su 200 ml sultinio. Bulvių piurė sudedama į likusį sultinį ir gerai išmaišoma. Sudedamos kubeliais supjaustytos likusios bulvės ir sriuba verdama ant nestiprios ugnies apie 10 min. Suberiami kukurūzai, sudedami vištienos gabaliukai ir paverdama pora minučių. Baigus virti sriubą supilamos citrinų sultys, suberiamos petražolės.
Tiršta vištienos sriuba su kukurūzais - soti ir aromatinga sriuba. Skanaus.