Mums reikės:
✓
1 nepilnos stiklinės pupelių
✓
1 vištos krūtinėlės
✓
1 nedidelio svogūno
✓
0,5 nedidelio žiedinio kopūsto
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
lauro lapelių, druskos, pipirų, petražolių
Gaminame.
Pupelių sriuba su vištienaPupeles iš anksto užmerkiame vandenyje, geriausia palikti per naktį. Vištos krūtinėlę dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir ant verdame ant mažos ugnies. Praėjus pusvalandžiui, sudedame išmirkytas pupeles ir verdame kartu su vištiena. Svogūną supjaustome kubeliais, morkas – šiaudeliais ir viską pakepiname svieste. Bulves nulupame, nuplauname, supjaustome kubeliais, žiedinį kopūstą išskaidome nedideliais žiedynais. Išvirusią vištieną išimame iš sultinio ir supjaustome gabaliukais. Baigiant virti pupeles, į sultinį sudedame pakepintas morkas, svogūną, bulvių kubelius, lauro lapelius, pasūdome, įberiame pipirų ir paverdame 5-7 min. Dedame vištienos gabaliukus, žiedinį kopūstą ir dar paverdame 3-5 min. Prieš patiekiant į stalą, pupelių sriubą su vištiena pabarstome petražolių lapeliais.
Pupelių sriubą su vištiena galima užbalinti grietine. Skanaus.