Mums reikės:
✓
2 vištienos šlaunelių
✓
5 saliero stiebelių
✓
2-3 valg. šaukštų aliejaus
✓
baziliko, saliero lapelių, petražolių
Gaminame.
Vištienos sriuba su salieraisVištienos šlauneles užpilame 2 l vandens, užverdame, nugraibome putas, dedame druską, pipirus ir verdame ant silpnos ugnies 30 min. Išvirusią vištieną išimame iš sultinio, pravėsiname, nuimame mėsą nuo kaulo ir supjaustome gabaliukais.
Bulves nulupame, supjaustome kubeliais. Morkas, svogūną, salierus supjaustome ir 5 min. pakepiname aliejuje.
Sultinį perkošiame, užviriname, sudedame bulves, kepintas daržoves ir verdame apie 7 min. Sudedame gabaliukais pjaustytą vištieną ir paverdame dar apie 5 min. Baigus virti, suberiame į sriubą susmulkintą baziliką, saliero lapelius, petražoles, uždengiame dangčiu ir paliekame 10 min. pastovėti. Gero apetito.