Mums reikės:
✓
2 skiltelių česnako
Frikadelėms:
✓
200 g maltos kiaulienos
✓
1 valg. š. susmulkintų svogūnų laiškų
Gaminame.
Sriuba su frikadelėmis ir makaronaisĮ dubenį sudedama malta kiauliena, įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, pipirų, sudedami susmulkinti svogūnų laiškai ir viskas gerai išmaišoma. Iš paruošto faršo suformuojami nedidelės frikadelės (kukulaičiai).
Į puodą įpilamas šaukštas aliejaus, įkaitinama, sudedamas pusžiedžiais pjaustytas svogūnas, susmulkintas česnakas ir pakepinama iki auksinės spalvos. Supilamas vanduo ir pakaitinama iki užvirimo. Į verdantį vandenį palaipsniui sudedamos frikadelės ir paverdama 7-10 min. Moliūgas supjaustomas nedideliais griežinėliais ir apkepinamas aliejuje, kol gražiai pagelsta. Makaronai, moliūgų griežinėliai sudedami į sriubą ir viskas paverdama, kol išverda makaronai.
Sriuba su frikadelėmis ir makaronais pagardinama druska, pipirais, pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.