Mums reikės:
✓
300 g šviežių kopūstų
✓
500 g jautienos su kaulu
✓
1 saliero arba pastarnoko
✓
3 kvapniųjų pipirų grūdelių
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Šviežių kopūstų sriuba su mėsaMėsą nuplauname, morką, salierą nuvalome, sudedame į puodą, užpilame 1,5-2 l šalto vandens, pasūdome, įmetame lauro lapus, pipirų grūdelius ir verdame apie 40 min. Sultinį perkošiame, mėsą supjaustome kubeliais. Smulkiai supjaustytus kopūstus, mėsą, dedame į sultinį ir verdame apie 15 min. Nuvalytas bulves supjaustome kubeliais, pomidorus nuplikome, nulupame odelę, sutriname ir dedame į sultinį. Sriubą verdame dar 10-15 min. Svogūną supjaustome kubeliais, apkepiname svieste. Sudedame į sriubą pakepintus svogūnus, pagal skonį pasūdome, pagardiname pipirais. Gero apetito.