Mums reikės:
✓
500 g rūkytų kiaulienos šonkaulių
✓
2 skiltelių česnako
✓
100 g rūkytos šoninės
✓
2 valg. šaukštų garstyčių
✓
krapų, petražolių
Gaminame.
Žirnių sriubaŽirnius perplauname, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame 4-5 val. pastovėti. Rūkytus kiaulienos šonkaulius užpilame 3 l vandens ir verdame 1-1,5 val., kol mėsa lengvai atsiskiria nuo kauliukų. Išvirusius šonkaulius išimame iš puodo, nuimame mėsą ir supjaustome gabaliukais. Į mėsos buljoną supilame žirnius ir verdame apie 30 min. Morką, svogūną, rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir pakepiname, dedame į buljoną ir paverdame 10 min. Vėliau sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir verdame apie 12-15 min. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos įdedame garstyčių, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus žalumynus, jei reikia įberiame druskos. Išvirusią žirnių sriubą uždengiame ir paliekame 15-20 min. pastovėti. Skanaus.