Patiekalų ingredientai

Patiekalų receptų sudedamųjų dalių - ingredientų sąrašas pagal abecėlę.
« 123 »
Figos.jpg

Figos

Figa (figmedis, inžyras) - tai vienas iš seniausių kultūrinių augalų pasaulyje, kilęs iš Azijos. Figa - šilkmedinių šeimos medis, išsikerojusiu vainiku ir stambiais lapais. Žiedai susitelkę žiedynais, iš kurių išauga sudėtiniai rutuliški, kriaušiški arba plokšti vaisiai su daugybe smulkių sėklyčių. Skaityti toliau
moliugai.jpg

Moliūgai

Moliūgai – tai vienmetis žolinis augalas, gulsčiu, besidriekiančiu žeme stiebu, dideliais, šiurkščiais lapais. Žiedai varpo formos, geltoni arba oranžiniai. Vaisiai – dideli, rutuliškos arba ovalios formos, kurių minkštime yra daug stambių gelsvai baltų sėklų. Skaityti toliau

Populiariausi receptai

cukinija.jpg

Cukinija

Cukinija - žolinis augalas su šliaužiojančiu stiebu, dideliais, šiurkščiais lapais. Žiedai - dideli, geltoni. Vaisiai pailgi, dideli, tamsiai žalios ar geltonos spalvos, balsvu minkštimu, kurio viduryje susitelkusios mažos, minkštos valgomos sėklos.  Jaunos cukinijos yra saldžiausios ir jų minkštimas yra puriausias. Skaityti toliau
ciberzole.jpg

Ciberžolė

Dažinė ciberžolė (Curcuma lot.) - imbierinių šeimos daugiametis, metro aukščio žolinis augalas. Augalas turi stambius ovalius lapus, augančius tiesiai iš šakniastiebio. Šakniastiebis mėsingas, su daug ilgų šakelių. Ciberžolės tėvynė - Pietryčių Indija, kur ji auga natūraliai ir vartojama kaip prieskonis arba puikus geltonas pigmentas. Skaityti toliau
kalendra.jpg

Kalendra

Kalendra – salierinių šeimos, vienmetis augalas, apie 20 - 120 cm aukščio. Stiebas stačias, šakotas, lapai suskaidyti į daugelį siaurų skiltelių. Augalas žydi birželio - liepos mėn., smulkūs balti arba rausvi žiedai susitelkę skėteliais. Skaityti toliau
raudoneliai.jpg

Raudonėliai (Oreganas)

Raudonėliai (Oreganas) - kilę iš Pietų Europos ir paplitę visoje Europoje, Kaukaze, Tolimuosiuose Rytuose, Vakarų Sibire, Vidurinėje Azijoje. Lietuvoje auga sausose pievose ir saulėtuose šlaituose, pamiškėse, kaip prieskoniniai augalai auginami soduose ir daržuose. Skaityti toliau
burokeliai.jpg

Burokėliai

Burokėliai - vienos populiariausių mūsų vartojamų daržovių. Šių daržovių maistinė ir gydomoji galia buvo pripažinta dar Romos imperijos laikais. Raudonieji burokėliai kilę iš laukinio buroko, kuris ir dabar dar auga Viduržemio, Juodosios ir Kaspijos jūros pakraščiuose, taip pat Indijoje ir Kinijoje. Skaityti toliau
pomidorai.jpg

Pomidorai

Pomidorai - bulvinių šeimos vienmečiai žoliniai augalai. Jų stiebas status, šakotas 40—120 cm aukščio, neporomis plunksniškais lapais, pailgais plunksniškai karpytais lapeliais, geltonais žiedais, stambiais, sultingais raudonais arba geltonais vaisiais. Skaityti toliau
baklazanai.jpg

Baklažanai

Baklažanai yra bulvinių šeimos vienamečiai žoliniai augalai, kilę iš Pietų Azijos. Baklažanai buvo valgomi dar senovės Indijoje ir Egipte, o į Europą atkeliavo tik viduramžiais ir ilgą laiką buvo auginami kaip dekoratyvūs augalai. Skaityti toliau
petrazoles.jpg

Petražolės

Petražolės - salierinių šeimos augalas, dar vadinamos petruškomis arba petrelėmis. Jų stiebas status, šakotas, lapai - plunksniškai suskaidyti, žiedai - smulkūs, žalsvai gelsvi, susitelkę į skėtinius žiedynus. Skaityti toliau
« 123 »