Patiekalų ingredientai

Patiekalų receptų sudedamųjų dalių - ingredientų sąrašas pagal abecėlę.
« 123 »
paprikos.jpg

Paprikos

Paprikos yra bulvinių šeimos augalai. Jos užauga iki 60 cm aukščio, turi šakotą stiebą, smailėjančius lapus ir stambius baltus žiedus, išsidėsčiusius šakelių išsišakojimuose. Paprika žydi birželio mėnesį, vaisius veda liepos - lapkričio mėnesį. Skaityti toliau
bulves1.jpg

Bulvės

Bulvės - bulvinių šeimos vienmečiai žoliniai, gumbus auginantys augalai. Antžeminis stiebas žalias, šakotas, su negausiais prigludusiais plaukeliais. Lapai pertrauktinai poromis plunksniški. Žiedai po 10-20 susitelkę į viršūninius žiedynus. Skaityti toliau

Populiariausi receptai

alyvuoges 1.jpg

Alyvuogės

Alyvuogės - alyvmedžio vaisiai. Alyvmedis - alyvmedinių šeimos medis. Jo vainikas tankus, lapai ovalūs, nusmailėję, žiedai smulkūs, susitelkę šluotelinėmis kekėmis. Žydi gegužės-birželio, vaisiai subręsta rugsėjo-gruodžio mėnesį. Skaityti toliau
ciobreliai.jpg

Čiobreliai

Čiobreliai – daugiamečiai, aromatingi puskrūmiai šakotais besidriekiančiais žeme stiebais. Jų lapai smulkūs, elipsiški, trumpakočiai, į apačią užsirietusiais kraštais, juose daug per padidinamąjį stiklą matomų duobučių, kuriose yra liaukelės su eteriniu aliejumi. Skaityti toliau
svogunas.jpg

Svogūnas, svogūnų laiškai

Svogūnas – česnakinių šeimos augalas, prieskoninė daržovė. Turi mėsingą požeminę dalį (svogūną) ir antžeminę dalį - laiškus.Svogūnas apvalus arba iš galų suplotas, padengtas geltonu, geltonai rusvu arba rausvu lukštu. Lapai tuščiaviduriai, užauga iki 30-40 cm. Skaityti toliau
sezamas sezamo seklos.jpg

Sezamas, sezamo sėklos

Sezamas – vienmetis žolinis augalas, kurio sėklos plačiai naudojamos maisto pramonėje, iš jų spaudžiamas aliejus. Manoma, kad sezamas kilęs iš Afrikos, nuo seno jį augino Indijoje ir Pakistane. Skaityti toliau
morkos.jpg

Morkos

Morkos jau nuo seno laikomos vienos vertingiausių daržovių, jos mažai kaloringos, skanios ir maistingos. Morkose yra vitamino C, B, D, E, mineralų, kalcio, geležies, magnio ir daug vertingojo karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, kuris ypač - naudingas akims. Skaityti toliau
krapai.jpg

Krapai

Paprastasis krapas – salierinių šeimos vienametis arba dvimetis žolinis augalas, mažai šakotu apie 1 -1,5 m aukščio stiebu ir suskaidytais skiautelėmis lapais. Augalas turi malonų specifinį kvapą. Krapuose yra daug eterinio aliejaus, vitaminų C, B1, B2, P, PP, flavonoidų, kalio, kalcio bei geležies.Skaityti toliau
kapareliai.jpg

Kaparėliai

Kaparėliai - daugiametis augalas, kurio lapai ovalūs, tamsiai žalios spalvos ir auga ant ilgo stiebo. Augalas žydi  visą vasarą, baltais žiedais. Kaparėlių pumpurus žmonės jau nuo senų senovės naudodavo kaip prieskonius. Skaityti toliau
agurkai.jpg

Agurkai

Agurkai – moliūginių šeimos žolinis augalas. Agurkai kilę iš tolimosios Indijos, kur buvo auginami jau keletą tūkstančių metų prieš Kristų.
Agurkuose yra 95-97 proc. vandens, 0,7 proc. baltymų, 2,5 proc. cukraus, taip pat mineralinių druskų, ląstelienos, vitaminų, fermentų, eterinių aliejų. Skaityti toliau
« 123 »